Мануална терапия

1594363188_Manual-terapiMануална терапия

Масажът е може би най-старият и най-достъпен метод за лечение. Изследванията все по-убедително доказват необикновената сила на допира, а същността на масажа е допирът. Резултатите показват, че благодарение на масажа духът на пациентите е укрепнал и здравето им се е възстановило по–бързо. Масажът не е само едно физическо действие. Психиката също играе голяма роля. Съпричастието ни помага да разбираме по–добре човека, когото докосваме с ръцете си. На всеки добър терапевт в тази област е известно, че това се дължи на една вътрешна решимост : „Аз съм тук, за да помогна.”

Масажът тонизира или успокоява, в зависимост от скоростта и дълбочината на избраната техника. Ето защо той може както да ободри човека, така и да го накара да се отпусне и да заспи. Масажът премахва напрежението и главоболието, отпуска болезнено напрегнатите мускули и прогонва безсънието. Масажът предизвиква промени в организма, засилват се функциите на дишането, кръвообращението, обмяната на веществата, въздействува върху нервната система, създава чувство на лекота, бодрост, добро самочувствие. Масажът е изкуство, в което се влага голямо лично творчество. Масажистът трябва да има очи на сокол, длани – кадифе, сърце на дете .

При нас, в козметично студио „Relax –S.B.” може да се насладите на удоволствието да получите класически масаж – цялостен или частичен.

Холистичен масаж –работи се с пациента като цяло, вместо да се съсредоточаваме само върху физическото му състояние, движенията са по-бавни и медитативни.

Спортен масаж, насочен към хора, които са физически активни. Акцентът при този масаж не е върху релаксацията , а върху превенцията и лечението на травми ,както и при постигането на по–добри спортни резултати. При него се използват комбинация от различни техники. Ударите са по–интензивни от тези при класическия масаж. Разтягането е една от основните техники, която помага за отпускането на мускулите и повишава гъвкавостта.

Представяме Ви нашите мануални терапии тук: