Hot Stone Therapy

feature-hot-stoneHot Stone Therapy – Масаж с вулканични камъни

Една от най–древните и същевременно скоро възродени техники е масажа с горещи вулканични камъни. Най-често те са базалт или черен вулканичен камък, който абсорбира и задържа топлината много по–добре. Използват се традиционни похвати от шиатцу, които постепенно и неусетни преминават в масаж с топли лава камъни. Истинска топлина отпуска мускулите и подобрява гъвкавостта на ставите. Чувството на наслада и релакс е несравнимо, сякаш огромно количество енергия нахлува в тялото при докосването на вълшебните нагорещени камъни. Това е терапия, която релаксира, подмладява, успокоява, стяга мускулите, премахва токсините и балансира тялото. Противно на общоприетото мислене, горещите камъни са не просто разположени върху тялото и оставени там. Терапевтът ги поставя на “енергийни точки” или акупресурни точки на тялото, на гръбначния стълб, ръцете, краката и дори пръстите на краката, за да подготви тялото за масаж. След това Вашият терапевт ще съчетае тези супер-гладки камъни с масла и постоянен натиск (или на цялото тяло или целеви области), за да се затоплят мускулите, сухожилията и ставните връзки, което може да облекчи хронични болки, да намали  стреса и насърчи дълбока релаксация. Терапията завършва със стимулиране на енергийните центрове (chakri) с помоща на полускъпоценни кристали като Ахат, Тигрово око, Тюркоаз, Розов кварц и др. за изчистване и отблокиране на енергията.

Този необичаен масаж освен, че носи удоволствие и отпуска, подобрява кръвообращението и лимфният поток, регулира кръвното налягане  и изначително подобрява притока на кислород към клетките, ускорява детоксикацията, стимулира имунната система и подобрява  храносмилането. Вашата тревожност ще се намали невероятно, което ще подпомогне съня Ви. Ако имате безсъние тази терапия е назаменима.

Масажът с вулканични камъни е идеална за онези от вас, които имат много малко време за почивка. Топлината на камъните, заедно с нежния допир на маслото и професионалната работа на нашите специалисти имат невероятен ефект, допринасяйки за вашето пълно възстановяване, пълна релаксация и чувство на  естествено спокойствие върху цялото тялото.

Забележка: Лечението не се препоръчва за всички. Пациенти с тежки мускулни травми трябва да се консултират със своите лекари, преди прилагане на масаж с вулканични камъни. Масажът е противопоказан и при хора с кожни заболявания като екзема, псориазис, и др.

За да направите консултация или запишете час, натиснете Тук.