Какви киселини използваме за химически пилинг TOSKANI

Какви киселини използваме за химически пилинг TOSKANI

Класификация на хидрокси киселините

Според дълбочината на проникване хидрокси киселините се класифицират на два вида:

*AHA (алфахидрокси) и BHA (бетахидрокси) киселини с концентрация до 10, 20, 30%, които работят на ниво повърхностен дермален слой. С тях третираме дребни несъвършенства по кожата, сухота и фини бръчици.

*AHA и BHA с концентрация 40, 50, 60%, които работят в по-дълбоките слоеве на кожата. С тях третираме дълбоки бръчки, пигментация, акне, белези, стрии.

AHA и BHA се различават по структура. AHA е водно разтворима киселина, докато BHA е мастно разтворима киселина, което й позволява да прониква на по-голяма дълбочина. Тази й способност има огромно значение при лечението на акне.

Представители на алфахидрокси киселини са : Класификация на хидрокси-киселини

*гликолова;

*бадемова;

*млечна;

*пирувикова.

Гликолова киселина – синтезира се от захарна тръстика

Алфа хидрокси киселина с ниска молекулярна маса, прониква в дълбочина, предпазва от преждивременно стареене, освежава и енергизира кожата. Стимулира фибробластите да произвеждат повече колаген и еластин. Поставя успешно начало на всички терапии: тонизира и лифтира, изравнява тена, заглажда неравната кожа с белези и стрии. Отлични резултати в комбинация с хиалуронова биоревитализация, като повишава нивото на влага. Значително подобрява състояния на хлоазма и мелазма, без риск от повторна пигментация.

Млечна киселина – синтезира се от ферментирали млека

Тя е една от най-старите известни и използвани AHA киселини (магарешкото мляко на Клеопатра). Позната е като важен, естествен овлажняващ фактор за роговия слой. Тя е хигроскопична, придава мекота, еластичност и свежест на кожата. Прилага се за хидратация и антистареене. Подходяща за чувствителна, атопична и суха кожа при всички фототипове. Третира финни бръчки и фотоувредена кожа. Спира процесите на дехидратация, като формира протективна бариера, стимулира синтеза на серамиди и образуването на нов колаген, еластин и други глико протеини. Придава блясък. Успешно се прилага при всички видове пигментации.

Бадемова киселина – добита от горчив бадем по пътя на хидролиза

Молекулата на бадемовата киселина е голяма по размер, при което тя навлиза бавно в дълбоките слоеве на дермата. Това прави бадемовия пилинг изключително резолтатен при деликатни и чувствителни кожи и не предизвиква раздразнения. Използва се при мимически бръчки; преждивременно повяхване на кожата; изменение в релефа; намалена еластичност; хиперпигментации. Стимулира производсвото на еластин, колаген, глюкозамингликани и други междуклетъчни елементи, които стимулират имунитета на кожата. Има изразен лифтинг ефект. Притежава овлажняващи и омекотяващи свойства. Може да се приложи при кожа с купероза.

Пирувикова киселина

Алфа – кето киселина с по-нисък хидрофилен капацитет. Прониква дълбоко във фоликулите с бактериостатичен ефект. Ефективно регулира себумната секреция, редуцира омазняването и себорейния дерматит. На ниво епидермис ексфолира и обновява. На ниво дерма стимулира активността на фибробластите и ремоделира дермата в зависимост от концентрацията.

Представител на BHA е : 

Салицилова киселина

Бета хидрокси киселина, извлечена от кора на върба. Действа дезинфектиращо, противовъзпалителнои антибактериално. Ускорява процесите на заздравяване и предотвратява образуването на нови възпалителни огнища. Притежава дезодориращ ефект. Идеална за третиране на затворени комедони, позволява подготовка за лесна екстракция.

Спирам се само на киселини, с които работим и ползваме в нашето студио.

Toskani, Relax Stefka