Защо остаряваме и какво можем да направим, за да забавим процеса на стареене? -продължение

ЗАЩО ОСТАРЯВАМЕ И КАКВО МОЖЕМ ДА НАПРАВИМ, ЗА ДА ЗАБАВИМ ПРОЦЕСА НА СТАРЕЕНЕ? - ПРОДЪЛЖЕНИЕ 2

  1. Стареене и избор

Всички правим ежедневни решения, които или помагат, или затрудняват процеса на стареене. Редовните тренировки могат да помогнат да се предотврати преждевременното стареене и да се поддържа цялото тяло в страхотна форма.Изборът на телевизия вечер вместо физическо натоварване може да доведе до преждевременно стареене. Хроничната употреба на сурови химикали върху и около тялото може да доведе до стареене, да не говорим за болести.

Всичко от лака за нокти на пръстите до естествените продукти, които ви карат да се чувствате добре и лекарствата, които вкарваме в тялото си, могат да имат странични ефекти, свързани с възрастта.

Колкото по-близо можем да се върнем към естествената форма, която телата ни жадуват, толкова по-малка е вероятността да видим възрастта на тялото си изписана пред очите .

 

 

Изборът, който работи в интерес на тялото ни, а не срещу него, може да помогне за забавяне на процеса на стареене. Научаването да слушате тялото си може да промени всичко. Спрете да ядете, когато сте сити. Почивайте, когато сте уморени. Фокусирайте се върху себе си по начин, който никога досега не сте имали.

 

Нашият екип ви препоръчва:  

Обърнете се към естествени интервенции, когато е възможно, вместо към химически промени за връщане на часовника. Това са прости избори, които работят ЗА естествения ритъм на тялото ни и ни връщат дивиденти отвъд вярата.

  1. Стареене и стрес

Хроничният стрес като начин на живот е добра рецепта за стареене. Освен ефектите, които тревожното лице има върху бръчките по лицето, стресът влияе на всичко - от начина, по който се носим до енергийното ни ниво. Хората, които се консумират с ежедневен стрес, не ходят със самочувствие и вдигната глава като хората, които се чувстват добре в кожата си. Те се движат по-бавно и предизвикват по-малко телата си. Хората, които са претоварени със стрес, също са склонни да имат заболявания, които могат да подпомогнат процеса на стареене.

Определено количество стрес всъщност е полезно за нас, въпреки че със стресът, който създава физическите признаци по тялото, трябва да се справяме по приятен и релаксиращ начин.

 

 

Правете седмичен масаж и практикувайте спокойни форми на упражнения като йога. Медитацията също може да помогне за подобряване на общото ви ниво на стрес, което може да ви накара да се чувствате по-концентрирани и по-млади.

 

 

Нашият екип ви препоръчва:  

Въпреки че не можем да спрем хода на времето, можем да предприемем утвърдителни действия, за да не допуснем процеса на стареене. С по-малко стрес, по-добра диета и физически упражнения и по-щастлива перспектива можем да запазим младежката си радост и духа си много по-млади. Младежката радост отвътре ще бъде забележима отвън.

стареене на кожата

<<< Към предишна статия