Защо остаряваме и какво можем да направим, за да забавим процеса на стареене? – продължение

Защо остаряваме и какво можем да направим, за да забавим процеса на стареене? - продължение 1

  1. Стареене и диета

Един от най-често неразбраните фактори за стареене е ефектът, който храната оказва върху тялото. Има храни, които можете да ядете, които ще ви помогнат да запазите младежкия вид на тялото си , и храни, които ще ви помогнат да го състарите по-бързо. Изборът на диета с високо съдържание на мазнини, захари, преработени храни и ниско съдържание на пресни плодове и зеленчуци създава вътрешна среда, която е всичко друго, но не и подходяща за младите хора.

Храни, които причиняват възпаление, като рафинирана захар, бяло брашно и дори прекомерни млечни продукти, могат лесно да създадат възпаление в организма, което допринася за процеса на стареене.

Тези храни са склонни да направят тялото "по-тежко" на усещане и външен вид, защото вътрешните органи всъщност страдат от възпаление. Освен това, нашите тела не могат добре да обработват храни, които не са в естествената си форма, което означава, че органичното разграждане на хранителните вещества не се използва за биологична употреба.

Дори и да не сте с наднормено тегло, замяната на диета богата на захар, пържени и мазни храни, с такава с високо съдържание на натурални продукти може да поддържа цялото тяло да изглежда по-стегнато и по-младо.

Нашият екип ви препоръчва:

Хранете се с жива храна, по-малко или съвсем необработена. Нека храната да бъде съобразена със сезона, храна, която расте в района, където живеем.

  1. Стареене и тегло

Ако сте прекалено слаби или твърде пълни, това също може да допринесе за процеса на стареене. Прекалено ниското тегло намалява естествените мазнини в структурата на лицето, което позволява на кожата да провисва и допринася към появата на бръчки. Лифтингът на лицето или ботоксът не помагат на лицето с поднормено тегло да изглежда по-младо, тъй като естествената здравина, която изпълва лицето, не може да бъде заменена с медицински процедури като тези.

Прибавянето на пет килограма към тяло с поднормено тегло може да върне по-мекия израз на лицето без бръчки. Прекаленото тегло може да ни накара да изглеждаме по-възрастни, създавайки лош мускулен тонус.

Хората с наднормено тегло, особено с напредване на възрастта, са склонни да бъдат по-малко активни и това води до хронични здравословни проблеми, с което цикълът на стареене се увеличава.

Дори в 40те, 50те, 60те години, а понякога и след това, слагането на няколко излишни килограма не са края на света. По-скоро правенето на упражнения може да поддържа цялото ви тяло във форма, докато добавянето на мускули намалява отпуснатата и набръчкана кожа, която излишъка на мазнини създава.

Хората, страдащи от хранителни разстройства, също са склонни да развият бръчки, суха кожа и „скелетни“ черти, докато достигнат 30 и 40 години. Тялото е прекарало продължителен период на недохранване, дори и преди 15 или 20 години.

Ефектите от това явление могат да се преборят чрез диета, богата на антиоксиданти, пресни, естествени храни и упражнения за изграждане на мускули, които не водят до прекомерна загуба на тегло. Тъй като метаболизмът е бил афектиран по време на хранителното разстройство, тези, които са се възстановили, трябва периодично да посещават диетолог, който да разработи хранителни планове с богати на енергия, ниско съдържание на мазнини и борещи се с възрастта.

Нашият екип ви препоръчва:

Идеален избор в забързаното ни ежедневие са лицевите йога упражнения от Maria Galland с лифтинг ефект, които можете да практикувате на път за работа, а дори и в офиса, защото отнемат само 2 минути.

Следва продължение...

Ден 1

Ден 2

Ден 3

Ден 4

Ден 5

<<< Към предишна статия      Към следваща статия>>>