Как да запазим добрия тен за по-дълго време?

Как да запазим добрия тен за по-дълго време?

Любимото лятото е към своя край, а ние сме  с прекрасен златен загар. Но едновременно с добиването на хубавия тен идва и проблема как да го запазим за по-дълго време?

Има някои основни неща, които можем да направим да запазим красивия загар, за да можем да му се радваме възможно най-дълго.

1. Да се предпазим от дехидратацията на кожата

Едно от най-важните неща е да бъдем изключително внимателни с дехидратацията на кожата. Може да си мислите, че вятърът, дъждът и студът са основните причини за дехидратирана кожа, когато става въпрос за времето, но в действителност UVA лъчите в слънчевата светлина са основният виновник, който дехидратира и уврежда нашата кожа, в резултат на което процесите на стареене се увеличават. Тъй като основното съдържание на кожата е вода, дори и най-малката липса на такава може да доведе до намалена хидратация. Дехидратираната кожа е по-груба, суха, с намалена еластичност. Може да се появи зачервяване, чувство за опъване, а понякога и сърбеж.

За да поддържаме добрия баланс е нужно да внасяме вода както от вътре, така и от вън. Най-естественият начин за хидратация на тялото е да пием много вода и течности – за това е писано и говорено много.

2.  Какви храни да включим в менюто си?

Сега е моментът  да наблегнем на храни, богати на течности, да обогатим менюто си с повече плодове и зелено-листни зеленчуци.

Семената сусам, лен, чия, слънчогледови и тиквени семки, сурови ядки – всички те са богати на витамин Е, мощен антиоксидант и осигуряващ цялостна защита на кожата.

Ежедневното приемане на чай от лен е незаменим помощник в борбата с дехидратацията.

Никога не забравяйте, че в мига, в който тялото се обезводни, това се изразява като стрес. Външният стрес предизвиква клетъчна дехидратация, която води до вътрешен стрес.

 

3. Каква козметика да използваме?

За да е спокойна, свежа и здрава кожата, което задължително означава добро хидратиране, използвайте кремове богати на хилуронова киселина, която задържа влагата в тъканите.

Хилуроновата киселина е известна със способността си да задържа влагата, като образува еластичен филм, който ограничава дехидратацията. Тъй като може да абсорбира до хиляда пъти собственото си тегло във водата, хуалуронът има способността незабавно да изглажда кожата и да заглажда бръчките, както и да помага на кожата да се възстанови по-бързо.

А за максимално хидратирана и гладка кожа, ние предлагаме уникалната тройно-корективна терапия на Academie , както и продуктите за домашна грижа на Academie обогатени с хиалуронова киселина за максимална хидратация на кожата.