Работата с фасциите е не само път към красотата, но и път към здравето

Работата с фасциите е не само път към красотата, но и път към здравето

Най-вероятно и вие като мен често сте се ядосвали и питали защо съм по-прегърбена, защо двете половини на тялото ми не са симетрични, защо не мога да се навеждам в пълен обем, защо трудно пазя равновесие, защо имам затруднена мобилност и не на последно място защо имам целулит?

Оказва се, че главен виновник за всички тези и други тревожни неудачи е нашата фасция.

А какво е фасцията?

Фасцията е система от влакнеста съединителна тъкан, която се намира точно под повърхността на кожата ни. Тя е най-чувствителната, силно свързана система в цялото тяло, която обвива всяко мускулче, всяко нервче, всеки кръвоносен съд, кост и дори всяка клетчица като опъковъчна хартия и ни дарява подаръка Живот!

Фасцията е единствения елемент, който организира нашето тяло и ако ние се грижим редовно за нея и тя ще се грижи за нас! Тя е чувствителна към всички движения.Всяко едно движение което правим, засяга цялото тяло, поради връзките с телесната мрежа.

Когато са ограничени възможностите на фасцията тя става твърда, плътна, оформя сраствания и изкривявания. Неизправности във фасцията са причина за болки в тялото и често пъти те водят до инвалидизиране.

Скъпи приятели, исках накратко да ви запозная с прекрасната фасция във вашето тяло! Исках да споделя с вас, че екипа на студио „RELAX” вече една година посещава и се обучава в семинарите за работа с фасциите.

Този процес е дълъг ! Ще продължим нашето обучение и ще прилагаме на практика това, което сме научили. Ще продължа да ви информирам за новите моменти. Надявам се, че ще привлека вашето внимание, че ще ви развълнувам така, както ние се вълнуваме!

Защото работата с фасциите е не само път към красотата, но и път към здравето!

Стефка Бекирова