Масаж за бременни

types_of_massage_prenatalМасаж   за  бременни

Масажът за бременни набира  все  по–голяма  популярност сред бъдещите майки. Специалистите, които са квалифицирани в този стил знаят правилния начин за позициониране и поддържане на женското тяло по време на масажа. Те имат и нужните познания, които им позволяват да променят техниките според специфичните нужди на клиентката. Масажът за бременни се прилага, за да  се намали стресът и отоците, да се редуцират безпокойството и депресията. Той е изключително полезен за емоционалното и физическо благосъстояние на жената. През дългите 9 месеца тя изживява емоционален и физически стрес, промените в нейното тяло са огромни и подобни процедури могат само да редуцират напрежението и отпуснат психиката й. Какво постигаме с масажът?

Подобрява се кръвообращението
Напрежението в  мускулите спира нормалната циркулация на кръв към тъканите и органите, което води до по-слабо кръвоснабдяване за майката и за бебето. Възможно е да се появят отоци. Така с масажът по време на бременност може да подобрим кръвообращението и притока на лимфна течност и спомогнем  за добрата циркулация на телесните флуиди и премахване на неприятните отоци.

Предотвратява мускулните крампи 
Те се дължат на стегнатите мускули в областта на гърба, бедрата, краката и врата. С масаж, редуцираме напрежението и възвръщаме нормалното им състояние.

Тонизира седалищния нерв
Една част от бременните жени страдат от болки по продължение на седалищния нерв в областта на седалището и горната част на бедрата. Това състояние може да се подобри с прилагането на подходяща техника за масажиране и грижа за мускулите на тялото.

Важно

prenatal massage
Не бива да се доверяваме на всеки масажист-терапевт. Трябва да изберем такъв, който има съответните познания и лиценз за работа с бременни жени. Съществуват зони, като корема, които не бива да бъдат масажирани и терапевтът трябва да подхожда внимателно и да се консултира предварително с Вас за съпътстващи оплаквания, моментно състояние и други. Обстановката на кабинета трябва да предразполага, да бъде уютна, удобна, да няма дразнещи миризми и аромати.

За да направите консултация или запишете час, натиснете Тук.