РЕСВЕРАТРОЛ е в чашата ти с вино и продуктите за кометика

РЕСВЕРАТРОЛ е в чашата ти с вино и продуктите за кометика

Защо този антиоксидант е толкова полезен за кожата?

За някои може да не е извстно, но чаша с вино може да бъде изключително благоприятна за кожата? Това е благодарение на съдържащ се в тази напитка антиоксидант - наречен ресвератрол. Това обаче, не е извинение за поредната Ви чашка вино, в действителност трябва да изпивате поне 150 чаши дневно, за да се насити кожата ви с достатъчно ресвератрол (30 до 500 мг е препоръчителната дневна доза).

Когото говорим за туширане признаците на стареене на кожата – има по-лесно решение и това са козметичните продукти.

Какво представлява ресвератрола?

Resveratrol (ресвератрол) е естествения антиоксидант, който може да бъде открит в обвивката на гроздето, фъстъците, плодовете и дори черния шоколад. Задачата му е да предпазва източника си от токсини. Затова неговите концентрации са най-големи в люспите. Ресвератролът е полифенолен фитоалексин или естествено съединение, намиращо се в редица натурални продукти.

Всъщност, ресвератролът не е нещо ново и непознато, най-малкото защото е наличен в една от най-древните и популярни напитки по света – червеното вино. От там идва и едно от другите му имена – “Френският парадокс в бутилка”.

 

 

 

Други негови полезни свойства са, че:РЕСВЕРАТРОЛ -мощен антиоксидант

  • предпазва от диабет
  • бори се с остеопороза
  • помага при Алцхаймер
  • подобрява паметта
  • бори се с наднорменото тегло
  • подпомага здравето на сърцето

 

В козметиката ресвератролът е силен антиоксидант като сред свойствата му са ползите да неутрализира действието на свободните радикали. Благодарение на това, медицински проучвания твърдят, че успешно се бори с акнето, със стареенето на кожата, зачервяването и спомага за хубав и равномерен тен.

РЕСВЕРАТРОЛ -мощен антиоксидант