Грижа за лицето през зимата

Кои са враговете за кожата на лицето?

  1. Сухотата – колкото и странно да звучи, влажността на въздуха е по-малка, отколкото през лятото. Колкото е по-сух въздухът, толкова повече влага се изпарява от роговия слой на кожата, която изсъхва и започва да се лющи. Преди да забележите тези изменения, ще почувствате опъване. Понякога започва и да сърби.
  2. Студът – кръвоносните съдове се свиват и в резултат се стига до недостатъчно оросяване и снабдяване на кожата с хранителни вещества. Признак за това е бледността й.

За да изглежда кожата Ви обгрижена и свежа, за да запазите нейната еластичност и добър вид през зимните месеци, е необходимо да спазвате следните принципи:

  • Почистването на лицето да се извършва старателно със щадащи средства, например обогатени тоалетни млека за суха и нормална кожа, а мазната с меки измиващи гелове. Тонизирайте с тоници без алкохол, за да балансирате нивото на PH.
  • Дневният дълбоко хидратиращ крем е задължителен.
  • Преди да излезете навън, нанесете тонален крем (фон дьо тен) – той също има защитни свойства.
  • Всяка вечер използвайте нощен подхранващ крем, богат на витамини и плодови киселини. Не забравяйте и шията.

От значение за кожата е поддържането на постоянна влажност на въздуха в офиса и у дома.

Хидратирайте кожата си.

Вътрешната топлина и студът навън вредят на кожата, като я изсушават. Пийте много вода.

Търсете продукти, които съдържат овлажнители, като глицерин, алфа-хидрокси киселини и други, които оставят кожата хидратирана.

Яжте плодове и зеленчуци.

Ежедневно консумирайте бадеми. Те са богати на витамин E. Витамин Е може да бъде набавен и от лимоните. Започнете вашата сутрин с чаша вода смесена с лимонов сок. Нека зеленият чай стане Ваш най-добър приятел.

Пиейки по 3 чаши зелен чай на ден, кожата Ви ще се възползва от всички антиоксиданти, които той съдържа.

Прочетете повече за храните, които правят кожата ви красива  и защо зеленият чай трябва да  стане Ваш верен приятел.

Дайте на лицето си O2.

При дефицит на O2 клетките нямат потенциал за подновяване, възстановяване и усвояване на полезните вещества.

Кожата е груба и тъмна, намалява синтезът на хиалуронова киселина, а това води до дехидратиране и поява на бръчки. Забавя се производството на колаген и еластин. Не си го причинявайте, а си вземете продукт, който снабдява кожата с жизненонеобходимия кислород в периода, в който е най-уязвима.

А в допълнение към горепосочените съвети, за да бъде кожата ви в пълния си блясък за празниците, екипът на студио Релакс - С.Б.  подбра за вас най-добрите терапии от водещите производители. Повече за терапиите, може да научите тук >>