Време за чай, зелен чай!

Време за чай, зелен чай!

Това са две магически думи, които много жени впрягат в усилията си, за да посегнат към по- малък размер в магазина с конфекция. Пиенето на зелен чай и отслабването е логически свързана комбинация – това се дължи на вещества, които ускоряват метаболизма и подобряват способността на тялото да изгаря мазнините.

Зелен чай за здраве и красотаЗеленият чай крие още една тайна за нашето здраве: с всяка глътка чай доставяме за нашия организъм така необходимите му антиоксиданти. Антиоксидантите са химични съединения, които забавят стареенето на клетките и защитават организма от заболявания.

Зеленият чай съдържа и полифеноли, които по своята същност са анти-бактериални и анти-вирусни агенти. Според диетолозите тяхното присъствие е задължителен компонент за всяка диета, защото стимулират производството на хормона норадреналин, който от своя страна стимулира метаболизма и изгарянето на мазнини.

Зелен чай за здраве и красотаИзследванията на зеления чай доказват, че заради гама делта – Т клетки’ зеленото чудо повишава имунитета срещу грип и простуда.

Теанинът и аминокиселините действат релаксиращо и успокояващо и по този начин ви предпазват от състояния на депресия.

Много трудно бих обобщила всички ползи от тази божествена напитка. В дълбоката древност е била достъпна само за определени кръгове от обществото, но днес е напълно достъпна за всички.

Нека си подарим чаша здраве, чаша бодрост, жизненост, прекрасно настроение и удоволствие, разбира се!