Ключът към красивото и естествено остаряване

Всички ние искаме да останем млади максимално дълго време, но през годините, нашата кожа естествено се променя и признаците на остаряване се появяват без да ни питат и чакат.

Сбогуваме се с бебешката кожа, приветстваме бръчици, пигментни петна, борим се с тънката и суха кожа... и какво ли още не!

Разбира се живеем във време, в което козметиката и естетичните грижи са на различно ниво, но трябва да знаем, че ключът към младежкият и здравословен вид на кожата и нас самите не се крие единствено в продуктите, които използваме, а е резултат от един цялостен процес, включващ и здравословен начин на живот, хранене, спорт и почивка.

КАКВО ТОЧНО СЕ СЛУЧВА С КОЖАТА ПРИ СТАРЕЕНЕ?

Стареенето е сложен процес, който започва дълбоко в долните слоеве на кожата, преди да стане видим за окото. Дължи се на три основни процеса: намаляване на клетъчната активност, гликация и окисляване. С напредването на възрастта активността на нашите кожни клетки пада драстично, метаболизмът ни се забавя, като започва производтсво на все по-малко колаген и еластин (двата протеина, отговорни за еластичността и здравината на кожата).
След 20-годишна възраст с всяка година се произвежда 1% по-малко колаген! Това води до увеличаване на бръчките и отпускане на контурите. Освен това, колагенът и еластинът са склонни към гликация: захарните молекули се придържат към тях и променят механичните си свойства, което ги кара да станат твърди и по-малко гъвкави. Този гликационен процес усилва окисляването на кожата, което насърчава производството на свободни радикали, и съответно ускоряват процеса на стареене.

КАКВО МОЖЕ ДА НАПРАВИМ, ЗА ДА ПОДДЪРЖАМЕ КОЖАТА МЛАДА?

Здравословният начин на живот е ключът към блестяща, здрава кожа. За да я поддържаме здрава, има няколко неща, които са изключително важни при анти-ейджинг процесите:

  1. ДВИЖЕТЕ ТЯЛОТО И ЛИЦЕТО СИ

Когато се упражнявате, сърдечната честота и кръвообращение се стимулира, по този начин повече хранителни вещества като витамини и кислород се доставят в клетките на кожата, а това от своя страна им помага да се възпроизвеждат и да хранят фибробластните.

Съветваме Ви да изпробвате йога за лицето! Това е серия от упражнения, които отпускат и тонизират мускулите на лицето, за да предотвратят и дори да помогнат за премахване на бръчките.

  1. РЕЛАКСИРАЙТЕ

Когато сте стресирани, нивата на кортизол в тялото могат да причинят нежелано възпаление. Медитацията, дълбокото дишане или просто да останете сами със себе си някъде, може да елиминира стреса, да ви отпусне и доведе до вътрешно спокойствие. Всичко това, както добре знаем се отразява моментално върху външният ни вид – изглеждаме релаксирани, освежени и по-красиви. А това в съчетание със специфични роцедури в студиото за красота и продължаване с домашните такива, може да доведе до изключителни резултати.

В тази връзка ние в Студио Релакс-С.Б. сме Ви подготвили няколко прекрасни терапии, с които ще се почувствате като истинска кралица, а кожата Ви ще засияе:

  1. ХРАНЕТЕ СЕ ЗДРАВОСЛОВНО, ОГРАНИЧЕТЕ ЗАХАРТА

Ти си толкова сладка, че няма нужда от допълнителна захар! Намаляването на приема на захар директно понижава ефекта от гликацията върху кожата. Избягвайте преработени храни и добавени захари, когато е възможно, или опитайте със заместители на захарта - богати на хранителни вещества като кокосова захар или мед.

Балансираната диета е от съществено значение за лъчиста кожа. Изберете храни, съдържащи антиоксиданти като боровинки, зелен чай или нарове, също витамин С (броколи или портокали), бета-каротин и лутеин, които допринасят за подобряване на еластичността на кожата - спанак. Уверете се, че ядете (или пиете!) храни, богати на вода като динята, кокосовата вода или краставицата - хидратираното тяло произвежда повече колаген, и поддържа дермата гладка и стегната!

  1. ОТКРИЙТЕ ТОЧНАТА ЗА ВАС ДОМАШНА ГРИЖА

Разбира се грижите за кожата и нейното здраве не приключват в салона за красота – те трябва да бъдат рутинна програма, дори в домашни условия. За тази цел и всяка специфична нужда, ние ще предложим адекватни козметични продукти, с които ще я поддържате млада, стегната, отпочинала, блестяща!