Защо да направим летен детокс?

Лятото е идеален момент за детокс на тялото, първо, защото организма ни се детоксикира по-лесно, второ защото консумираме повече сурови и леки храни, а и има огромно изобилие от тях, а трето защото се потим повече и по този начин изхвърляме токсините по-лесно от тялото. Да не забравяме и за мотивацията!

Летните месеци са и сезона, в който тялото е на показ, всеки иска да изглежда добре, да има здрава физика, да се раздели с излишно натрупаните килограми от зимата и постигне желаният баланс.

А както знаем, за да изглеждаме добре, трябва да започнем първо отвътре или подберем правилното хранене, изчистим токсините и натрупванията и когато тези усилия комбинираме с подходящите процедури за тяло, може да очакваме шеметни резултати и перфектна визия.

В древната китайска медицина огънят се определя като контролиращ елемент на сърцето и тънките черва. През топлите месеци от годината огънят на слънцето е в своя зенит, а кръвта се разрежда от високите температури. Нашето сърце работи по-спокойно, изтласква повече кръв, и съответно активира всички функции на кръвта.

Тънките черва са центъра на храносмилателната ни система. Тяхната задача е обработката на всяка погълната хапка и усвояването на всички ценни вещества в нея, за да могат те да достигнат чрез кръвта до всяка клетка в тялото ни. Активността им е най-висока между 13 и 15 часа. В този момент е добре и тялото да почива.

Какво трябва да променим?

Да отбягваме захарта, бялото брашно, големите количества животински мазнини. Изобщо тежката пържена и термично обработена кухня. Да наблегнем на пресно изцедени сокове, да приготвим смутита, да заложим на всички сезонни плодове и зеленчуци в изобилие, риба. Разбира се пиенето на вода – минимум 1,5 литра на ден.

На какви плодове и зеленчуци да наблегнем?


- Динята, пъпешите и ананасите – супер подходящи за бъбреците и отделителната ни система;
- Лимони – те осигуряват цялостен детокс, консумирайте сутрин с малка лъжичка мед или през деня под формата на цитронади;
- Череши и малини – съдържат много полезни вещества;
- Ябълки – те ще намалят нуждата от сладко и ще спомогнат очистването;
- Краставици – отново в помощ на отделителната система, съдържат много вода;
- Авокадо – за пречистване на храносмилателната система и черния дроб;
- Зеленолистни зеленчуци – за намаляване на холестерола;
- Водорасли – богати на антиоксиданти;
- Куркума – стимулира храносмилането и пречиства кръвта;
- Бял чай – ще блокира коремните мазнини;
- Ленено семе – то възпрепятства възпаленията, очиства добре червата (за редовен стомах), богато е на Омега 3 и 6 мастни киселини;

И разбира се много важно: да премахнем чувството на загриженост, тъжното настроение, отрицателните емоции!

А за максимални резултати, ние ще предложим перфектната процедура, с която ще постигнете желаната форма!

>>Моделираща терапия THALION

>>Още терапии от THALION

За контакти и записване на час: 0887/ 522 834