THALION – Красота родена от сърцето на водораслите

THALION

Красота родена от сърцето на водораслите

Френската  компания  BRETAGNE COSMETIC MARINE (BCM),  създател на марката THALION  е основана в началото на 90-те години с цел добив и преработка на водорасли от залива Ироаз. Към настоящия момент тя е единствената европейска компания в областта на морската козметика, която обединява всички етапи: отглеждане на суровината, обработката по уникални съвременни технологии и производство на козметични продукти.

Областта Бретан е в западната част на Франция, а залива Ироаз, регистриран като  Световен биосферен резерват през 1988 г. oт Юнеско, е мястото където са разположени лабораториите на BCM. Разполагаме с лаборатория, която проучва водораслите. Втората използва ценния опит от първата и създава формулите за козметичните продукти. И трета лаборатория, която следи за качеството на продуктите.

През целия цикъл  BRETAGNE COSMETIC MARINE остава вярна на своите ценности: използването, след стриктен подбор, на най-богатите и пресни водорасли, за да се създадат изключителни продукти с висока концентрация на активни съставки.

Областта Бретан е уникална зона за отглеждане на водорасли. Тя се характеризира  с много силни водни течения, вятър, бури, които предизвикват изчистване на водата и насищането и с кислород. Силни приливи и отливи  - на 6 часа. По време на отлив  водораслите са подложени  на вятър и силно слънце. За да оцелеят в тези условия водораслите произвеждат ценни молекули, които ги правят устойчиви и издържливи.

Това, че зоната е континентално плато с много скали дава идеалната възможност водораслите да се захващат за тях със своите разклонения. Идеална температура на водата, не повече от 21-22 градуса през цялата година. Нивото на съдържание на натриев хлорид не е много високо, така че водата не е много солена.

Както вече споменахме, залива Ироаз е под егидата на Юнеско, така че тук няма производство, няма тежка промишленост, която да замърсява околната среда, няма дори и плавателни средства. Такива са идеалните условия при които живеят водораслите.

представяме ви Терапии за тяло от THALION в студио релакс - с.б.

представяме ви терапии за лице от THALION в студио релакс - с.б.

Вижте тук  >>>

Очаквайте продължение...